2017. január 2., hétfő

BÚÉK!

Boldog új évet mindenkinek! 

Elkezdődött nálunk is az új év. Bosszúságokkal, jobb történésekkel. 

A költözés kapcsán még december 1.-én adtam megbízást a postának, hogy december 16.-tól a leveleinket már ide, az új házba kézbesítsék. Kemény pénzeket is elkértek érte. Erre tegnap hív az új lakó, hogy tele a postaláda a leveleinkkel. És fontos levelek jönnek nekünk, mert a céges levelezésünkben szinte csak olyan van.
Gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, ami a honlapjuk szerint reggel 8-tól működik. Hívom, mire az automata bemondja reggel fél 9 körül, hogy hívjam őket majd újra munkanapon!
Bakker, én meg egész nap dolgoztam ma már, mert azt hittem munkanap van, pedig a posta szerint nem!
A lényeg, hogy most mehetünk vissza a régi házhoz a levelezésért, és aztán megyek és a postára borítom az asztalt!

Aztán átestem egy kisebb infarktuson is. A működésünk alapfeltétele, hogy legyen felelősségbiztosításunk. Ennek a paramétereit "hála az égnek" mindig az EU határozza meg és természetesen euróban, így a forintosítás okán szokott változni, amit mindig lerendez a biztosító egy módosítással, változatlan kötvényszám mellett.
Most is kaptam ilyen tartalmú levelet tőlük, és biztos én vagyok a hibás, hogy költözés közben nem olvastam el az első betűtől az utolsóig, de azt hogy aláírt ajánlatot kell beküldenem azt vettem, és meg is csináltam. 
Erre ma ellenőrzöm a szerződést, és a biztosítói portál közli velem, hogy törölt a szerződés.
Azonnal szívrohamot kaptam, hogy jaj, mit nem csináltam jól, és miért törölték, és hogy intézem el, hogy azonnal legyen másik, és vajon értesítette-e már a biztosító a felügyeleti szervünket az MNB-t, hogy nincs, és akkor azok visszavonják az engedélyünket, és jaj, meg jaj, és most miért?
Hívtam a kapcsolattartót, nem vette fel, hagytam üzenetet.
Aztán gondoltam én, hogy rákeresek név szerint a portálon, és lőn! Új kötvényszámon van immáron a szerződés. 
De a lényeg, hogy VAN!!!
Én pedig még fél órát sétálgattam a lakásban - kint nagyon hideg volt - hogy lenyugodjak.

De aztán történt jó is, mert végre valahára megérkezett a karácsonyi ajándékunk, amit Londonban élő csemetéinktől kaptunk. A megrendelést a cég egy laza mozdulattal nem vette észre, és karácsony előtt meg sem próbálták elküldeni. Így hosszas reklamálás, és izgalom után, ma végre megérkezett. 
Az ajándék pedig egy kis rádió, amit kértünk a Jézuskától, hogy legyen mit hallgatni a konyhában, az irodában.

Közben persze életem párja lelkesen dolgozik is azon, hogy elkészüljön az iroda helyiségünk is.
A ház kívülről nincs leszigetelve, ezért a külső falakra tesz most fel szigetelést belülről, hogy aki majd a fal előtt ül, annak ne fagyjon le se a háta, se a veséje.
Most már úgy tűnik ez is készen van, mehet majd az alapozása a falaknak, aztán a festése is, és hétvégére remélhetőleg sikerül berendezni az irodahelyiséget is.
Ez nagy lépés lesz afelé, hogy készen legyünk, bár még bőven marad tennivaló utána is. 

Amúgy igen hideg van, szürkeség van, zúzmara van. Én nem vagyok egy hisztis valaki időjárásilag, bírom a hideget, a meleget mondjuk kevésbé, nem szokott zavarni a hó, az eső sem, ha nem napokon át esik, sőt még a ködöt is kedvelem olykor, mert van amikor finom, sós tenger illata van.
Ám a téli szürkeségtől hisztis leszek. És ma megint olyan volt. Ezért csak annyira mozdultam ki, hogy átvettem a futártól az ajándékot, meg enni adtam a madaraknak. 


Bocs a minőségért, de ritkán videózok, és ráadásul ablakon keresztül csináltam. De képzeljétek, ez a bokor és rajta a sok madárka pont a nappalink ablaka előtt van. És ha lassan mozgunk, akkor nem is reppennek el, ha megállunk az ablak előtt nézni őket. Nagyon helyesek.

Jó estét nektek! És tudjátok, január, február ... itt a nyár!