2016. október 4., kedd

Bakancslista - ahogy az mostanában olyan trendi

Bocsánat, hogy ennyit kellett erre várni, mert ez még mindig a blogger kihívás teljesítése, de tényleg annyi fennforgás van momentán az életemben, hogy nem igen tudok időt szakítani arra, hogy minden nap írjak. Pedig milyen jól indult, nem igaz?

Be kell vallanom, hogy sosem írtam bakancslistát, még fejben sem. Persze vannak-voltak nekem is álmok, amiket jó lett volna megvalósítani, vagy remélem van, amit még sikerül, ha nem is teljesen. De ezt soha nem írtam le. Azonban mivel most ez a következő pont, megpróbálom összegyűjteni nektek.
  • Pillanatnyilag a legfontosabb tétel ezen a listán, hogy találjunk egy minden szempontból megfelelő házat magunknak. Erről babonából ma még nem írnék többet.
  • Amit már biztosan nem fogok tudni megvalósítani. Nagyon szerettem volna egyszer eljutni a Himalájába. Nem, nem, egyértelmű volt, hogy soha, semeddig nem tudtam volna megmászni. Sajnos nem vagyok fizikálisan kitartó, de olvashattatok már a múltamról, így talán ez nem meglepő. Viszont nagyon boldog lettem volna, ha legalább a lábához eljutok, és láthattam volna azt a csodálatos hegységet. 
  • Kuba is ott volt a listán. Tanultam spanyolul, és valahogy Kuba nagyon vágyott hely volt számomra. Mára ez már nem feltétlenül lenne a listán.
  • A Matterhorn. Bevallom, titkon abban reménykedtem, hogy erre még fel is juthatok. Vezetőkkel az amatőrök is feljuthatnak rá, szóval azért nem volt teljesen reménytelen a dolog. Mára ezt is elengedtem, de a lábához egyszer azért el kell mennem.
  • Provance és Bretagne. Mindkét helyre nagyon vágyom. Provance-ban élni is tudnék. Azokba a kicsi helyes francia falvakba szeretnék eljutni ott. A nagyvárosok és egyéb híres turista látványosságok nem vonzanak.
  • Skandinávia - az összes országát szeretném végignézni, végigjárni. Írtam már, hogy a skandináv népek meséje kicsi koromtól vonzó volt számomra. Talán ezért vágyódom oda ennyire. No meg ugye az északi fény.
  • Izland - amit én tudok róla azok alapján egy igazi természeti csoda ez a sziget. Jó lenne ezt is látni egyszer.
  • Sorolhatnék még országokat, helyeket, de valójában talán ezek a legizgalmasabbak, leginkább vonzóak számomra.
  • Persze nem csak úticélok lennének a listán. Hanem pl. jó lett volna megtanulni olaszul. Az egész itáliai életforma nagyon vonzó számomra, és imádnék az ott élő emberekkel a saját nyelvükön csacsogni. 
  • Franciául csak tudni szerettem volna mindig, tanulás nélkül. Persze, tudom, ez lenne a tökéletes megoldás mindennel, bár önmagában a tanulás nem taszít, de valamiért franciául csak tudni szerettem volna mindig, tanulni nem.
A többi, ami a listára kerülne már nagyon személyes, ezért azokat nem sorolom fel. Jó lenne, ha az utazások közül sokat sikerülne abszolválni. Remélem egy-két helyre tényleg eljutok még.